Äkäslompolo.fi-sivuston ylläpidosta

- img_2675.jpg

Kalervo Niskakoski, näiden sivujen luoja ja ylläpitäjä.

Kerätessäni tätä alkuaineistoa monet kyläläiset ovat suhtautuneet työhöni erittäin positiivisesti. Markku Kurkkio on auttanut eniten kylän ja sen asukkaiden osalta. Ahti Kaulanen on toinen kylän menneisyydestä kiinnostunut ja tietävä henkilö. Kauno Kaulanen on auttanut monien tietojen keruussa ja tarkistuksissa sekä luvannut kirjoittaa tekstiä sivustolle. Kylän historia ja ihmiset ovat arvokas asia säilyttää tuleville polville. Ihmisiin ja tapahtumiin liittyvät tarinat ovat mielenkiintoisia ja kylän elämää syventäviä asioita talletettavaksi. Elämä ja kuolema ovat osa ihmisen tarinaa.

Täällä vierailleiden ”turisten” kuvia haluamme saada sivustolle. Kylän asukkailla ei ennen ollut kameroita ja ainoastaan matkailijat ottivat täällä kuvia. Erityisen arvokkaita ovat kuvat, joissa näkyy entistä kylää, sen elämää tai tapahtumia taikka jotain mielenkiintoista. Laittakaa lähettämiinne kuviin tarkat nimi- ja osoitetiedot, jotta kuvat voidaan palauttaa. Laittakaa myös sähköpostilähetyksiin mukaan selitystä kuvan tapahtumasta, henkilöistä, paikasta ja kuvausajasta sekä kuvaajasta sikäli kun tämä on tiedossa. Kiitokset jo etukäteen!

Minulta on jo monesti kysytty, että miksi minä vuosi sitten Äkäslompoloon muuttanut eläkeläinen ryhdyn tällaiseen puuhaan. Miksi käytät runsaasti aikaasi tällaiseen ja vielä maksankin sivuston perustamisen? Mukana on ripaus innostusta opiskella ja tehdä uusia asioita, joita ei ole koskaan ennen tehnyt. Elävä kylä ja sen historia on mielenkiintoinen tutustumiskohde. Olemme perheen kanssa kulkeneet Äkäslompolossa kevätviikot vuodesta 1985 alkaen. Omassa mökissä on vietetty kaikki lomat sekä kesällä että talvella vuodesta 2003 alkaen. Vuodesta 2009 alkaen asuimme Äkäslompolossa 5,5 vuotta vakinaisesti. Täällä on Suomen hienoimmat ja pisimmät ladut, suurin laskettelutunturi, Ylläs-Pallas-kansallispuisto, vaellusreittejä, mahtavat pyöräilyreitit ja monet muut mielenkiintoiset kohteet.  Kylä on antanut minulle aitoja elämyksiä ja terveyttä kaikkina vuodenaikoina.  Äkäslompolo on niin hieno kylä, että haluan puolestani antaa sille, sen asukkaille ja vierailijoille jotain.

Jos havaitsette puutteellisuuksia tai epäilette virhettä, niin kirjoittakaa tästä etusivun ”Palaute”-palkin avulla.

Kyläläisiltä voin hakea aineistoa. Puhelin 040-5026 404.

Aineistoa voi lähettää osoitteella:

Sähköposti: etunimi.sukunimi@kotikone.fi .

Laita nimeksi kalervo.niskakoski

Kalervo Niskakoski