Palvelut

-

Päivitetään myöhemmin.

Kylän yrityksillä ja palveluntarjoajilla on myöhemmin mahdollisuus saada tähän matkailijoita ja asukkaita palvelevia kotisivulinkkejä ja muita tietoja.

 

Äkäslompolon palveluista

Tietoja ajankohtaisista asioista ja kylän palveluista saa paperisesta Kuukkeli-lehdestä tai sen digi-versiosta. 

Kylällä on oikeastaan kaikki palvelut, mitä ihminen tarvitsee. Ylläksen alueen palveluihin Linkki Yllas.fi Palvelut ja linkki Kolarin kunnan sivustolle.

MUUTA:

Äkäslompoloon valmistui vuonna 2017 uusi hirsikoulu ja Äkäslompolon vanha koulurakennus on koulun käytössä opetustiloina ja ruokalana. Äkäslompolon koulussa on yli 90 oppilasta kuudessa opetusryhmässä, opettajia on kahdeksan ja muuta henkilökuntaa kuusi henkilöä (v. 2021). Koululla on liikuntasali ja tekonurmikenttä. Kirjastoauto käy kylällä joka 3. viikko. 

ÄKÄSLOMPOLON KOULU
Koulutie 2
95970 Äkäslompolo
Sähköposti akaslompolon.koulu@kolari.fi

Kylällä on koulun vieressä päiväkoti, jonka laajennustyö valmistui 2010. Päiväkotiin tuli kaksi erillistä osastoa pienemmille ja isommille lapsille. Hoitopaikkoja laajennuksen valmistuttua on yhteensä n. 40 lapselle. Koulun esiopetusryhmä sijaitsee päiväkodin päädyssä.
Ohessa linkki Kolarin kunnan päivähoito-sivulle Päivähoito.    akaslompolon.paivakoti@kolari.fi

Koulun läheisyydestä löytyy tenniskenttä. Ylläksen Rasti järjestää kilpailuita ja Ylläksen Nousu palloilua ja muuta urheilua. Kylällä on vireää kansalaisopiston toimintaa, metsästyseura Äkäs-Erä, avantouintia ja muuta harrastusmahdollisuutta. Tietysti huippuna Suomen parhaat ladut ja suurin laskettelukeskus Ylläksen rinteillä. 

Kylällä on lääkäriasema, joissa vierailee myös useita erikoislääkäreitä. Palvelut ovat erinomaista luokkaa. Äkäslompolon VPK tarjoaa turvaa ja pelastusta tarvittaessa.

Jounin kauppa on Suomen suurin K-market, jossa on erinomaiset ruokavalikoimat ja myös taloustavaraa. Rakennuksen tiloissa toimivat myös apteekki, alko, kahvila, pankkiautomaatti ja postin pakettiautomaatti. Samassa pihassa toimivassa kauppakeskuksessa on lukuisia liikkeitä. Pihalla on tankkauspiste.

Ravintoloita ja ruokapaikkoja on hiljaisimpana aikana 4+, mutta sesonkina yli 10. Tanssia on Äkäshotellissa. 

Taksiasema on kylän keskustassa ja lyhyiden matkojen vuoksi pirssejä ei yleensä tarvitse kauaa odottaa. Takseja Ylläksen palvelusivulta

Majoitus- ja mökkipalveluita on jokaisen makuun ja vuodepaikkoja tuhansia.

Luontokeskus Kellokas auttaa retkeilyn suunnittelussa. Urheilu- ja retkeilyvälineitä saa neljästä liikkeestä. Ohjelmapalveluyrityksiä ja vuokraamoita on useita. Ratsastusta voi harrastaa kahdella tallilla.

Liikunnan jälkeen voi käydä parturi-kampaamossa tai useilla hierojilla. Erilaisia konsertteja ja muuta ohjelmaa järjestetään iltaisin. Kylän keskellä olevassa kappelissa voi käydä hiljentymässä ja katsomassa sen kaunista muotoa taikka osallistumassa siellä järjestettäviin tilaisuuksiin. 

Tuliaiset ja omat lahjat voi hankkia kymmenestä eri liikkeestä.