-

Seuraavana Jounin kaupan rakennuksia

Taustalla rakennetaan Jouni Kaulasen taloa talvella 1948-49. Keväällä 1950 taloon avattiin kylän ensimmäinen kauppa ja Tallbergin suoksihuolto. Etualalla naapuri Jaako Gardin tuo porolla kotiinsa polttopuita.


Jounin kauppa keväällä 1957. Etualalla Pobeda ja muita ajan automerkkejä. Seuraavat kaupan kuvat kertovat omasta puolestaan kylän kehityksestä.


Jounin kauppa ehkä vuonna 1955. Isosta kuvasta näkee, että talon katon oikeasta päädystä lähtee pitkä antenni radion kuuntelua varten. Vaalea auto etualalla on Austin A 40, ehkä kaksiovinen malli Devon kutsumanimeltään Puukenkä-Austin tai Mäystin. Olisiko Väinö Viherkarin taksi?

Jounin kaupan vanhin rakennus. Kuvassa ei ole vuotta. Pihalla oleva tukkuliike Eino Aho Oy:n kuorma-auto on kaikille Tornionlaakson asukkaille tuttu. Tässä se on tuonut kylälle lastin heinäpaaleja. Pienten peltojen vuoksi karjan ruoka oli keväisin vähissä ja heinää jouduttiin ostamaan etelämpää Suomea.

Jounin vanha kauppa talvimaisemassa. Kaupan seinässä olevassa Sisu-kyltissä näyttää lukevan "joni ulanen" eikä Jouni Kaulanen. Mikä tarina tähän liittyy? Ovatko kylän pojat auttaneet kirjainten rapautumista vai?


Jounin seuraava kaupparakennus vuonna 1981.

Lada on pysähtynyt ottamaan menovettä Jounin pihalle. Monenlaiset ja isot tankit ovat maan päällä, eikä niitä ole kaivettu suojaan.

Jounin Kauppa 14.5.2004. Terassi odottelee jo kesävieraita.

Tästä Jounin uudesta kauppakeskuksesta löytyy monenlaista palvelua. Taustalla pilkottaa uusi K-market Jounin kauppa. (Kuva 16.6.2010.)

Jounin pojanpoika Sampo Kaulanen rakensi kylälle valtavan kaupan. Tässä Jounin kauppa toukokuussa 2011. Tilaa ja valikoimaa löytyy.

Kauppa on niin suosittu, että porotkin tulevat sen seunustalle hakemaan suojaa ötököitä vastaan. Taustalla Mikon kahvila Roudan terassia.

Kolmannen polven kauppias Sampo Kaulanen järjesti 2010-luvulla useita tapahtumia kaupalla tai sen läheisyydessä.

Tässä linkki Jounilan eli Sampon isovanhempien ja vanhempien kuviin.