-

Tammitieva

Tammitievan majaa ja suksivalikoimaa 1960-luvulla (?)

Tammitievan väki marssi aamuisin porukallla Riihelle aamiaiselle ja illalla ruokailuun. Tässä ollaan lähdössä jo pois makuupussien ja varusteiden kanssa.

Erkki Liuksiala hauskuttaa porukkaa pääsiäisnoitana (1954).

Rauhallinen hetki pöydän ääressä.

Tässä ollaan naamiaistunnelmissa. Kuvan keskellä talonmies Kauko Kaulanen esikuvanaan kuuluisa matkatoimiston johtaja Kalevi Keihänen.

Äkäslompoloon oli saatu tie 1955-57 ja turistit pystyivät tulemaan kylään omilla autoillaan. Kuplavolkkari oli tuolloin suosittu länsi-auto. Kuplan tavaratila oli melko olematon ja siksi katolle tarvittiin juuri tähän malliin sopiva kattoteline. Ja Tammitievasta kotimatka voi alkaa!

Kotamajan suunnalla ollut multakammi oli suosittu käyntikohde.

Kun Tammitievassa alkoi käydä enemmän nuorisoa, niin laskettelukin tuli mukaan päivän harrastuksiin.

Mutta perinteiset hiihtoretket evästaukoineen olivat pääasioita. Kuksat eivät tuolloin olleet vielä lyöneet itseään läpi.

Vasemmalta Kauko Kaulanen (1920-1995), ??, ?? ja Riihen Amanda Äkäslompolo (1882-1981). Kuva on otettu 6.7.1980 eli Kaukon täyttäessä 60 vuotta.

Kerran viikossa Kauko Kaulanen järjesti "Kaukon illan". Siinä oli erilaisia leikkejä ja muuta ohjelmaa. Iltaan kuului myös Kaukon puhe, jossa hän käsitteli Äkäslompoloa ja elämää muutoinkin. Kuva vuodelta 1982.

Tammitievan lämpönurkkaus.

Kauko viimeistä kertaa vieraana Tammitievan naamiaisissa 6.4.1995.