Äkäslompolon palveluista

Kylällä on oikeastaan kaikki palvelut, mitä ihminen tarvitsee. Näistä saa tarkemmin tietoja lukemalla  Kuukkeli-lehteä. Ohessa linkki Kolarin kunnan sivustolle  ja Ylläksen alueen palveluihin Linkki Yllas.fi Palvelut

Tässä linkki eräille läheisille tietosivuille.

Turistipappi  (Äkäslompolon kappeli) puh. 044-021 5792

Äkäslompolon kyläyhdistys suosittelee seuraavia palveluita:

(Logosta pääset ao. yrityksen omalle sivulle)

- logo.jpg

Tämän päivän Lomakeskus Seita vastaa nykyajan vaatimuksiin. Puitteet ovat modernit ja palvelumme on vuosien hiomaa ihmisläheisen lämpöistä. Ensimmäisen sukupolven rakentamat majatalohuoneet ovat edelleen muistuttamassa matkailuperinteestä. Ympärilleen ne ovat saaneet Seitahotellin, Seitamajat ja savusaunan.

Ylläksen Yöpuu sijaitsee keskellä Äkäslompolon kylää, Jounin Kaupan naapurissa, Tunturintien ja Äkäslompolojärven välissä. Meillä lomaillessasi et autoa välttämättä tarvitse, sillä kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä.

- snow-fun-safaris.jpg

Snow Fun Safaris on ohjelmapalveluihin ja kelkanvuokraukseen erikoistunut yritys.

 
Talvisin järjestämme mm. kelkka-, lumikenkä-, poro- ja huskysafareita.

- mantymaja.jpg

Mäntymajat sijaitsee Äkäslompolon keskustassa Yllästunturin tien varrella. Päärakennus oheispalveluineen ja 4-6 hengen mökit ovat rauhallisella ja luonnonläheisellä alueella omassa rauhassaan.

- stena.jpg Stena on majoitustoimintaa harjoittava yritys. Stenan Majat on vuodesta 1947 tarjonnut majoitusta sekä loma-asunnoissa että huoneissa.
Kuukkeli on Ylläksen Äkäslompolossa toimitettu, matkailijoille suunnattu lehti. Se ilmestyy 19 kertaa vuodessa, keväällä viikottain, muulloin harvemmin.
- harjunmokit_syysnettik.jpg

Paikallinen perheyritys, jolla vuokrattavana 3 hyvin varusteltua omavarais- mökkiä 4-6 hengelle rauhallisella paikalla aivan
valaistun ladun ja Pallas-Ylläs kansallispuiston ja sen ulkoilureitistön varressa.

- ymatkailu_logo.jpg

Ylläksen Matkailu Oy. Ylläksen kattavin lomamökkien valikoima ja online-varaus mistäpäin Yllästä tahansa.
Me pidämme huolen laadusta. Jokainen kohteemme on tarkastettu ja luokiteltu.

Voit varata mökkejä  myös alle viikoksi (1-6 vrk).

- lomakiekero.jpg

Lomakiekerö Oy on perinteikäs mökkimajoitusta tarjoava perheyritys. Monipuolisista majoitusvaihtoehdoistamme matkaajien on helppo löytää mieleisensä vaihtoehto.

Käytössämme ovat Äkäslompolon keskustassa sijaitsevat kymmenen neljän hengen höylähirsimökkiä, kahdeksan hengen Väärtinpirtti ja kuuden hengen Puropirtti.

- lumiperhonen.jpg Taide- ja käsityögalleria Lumiperhonen myy lappilaisten taiteilijoiden ja käsityöläisten tuotteita. Galleriassamme on esillä erilaista kuvataidetta kuten grafiikkaa, akvarelleja, valokuvia, öljyvärimaalauksia, posliini- ja savitöitä, silkkimaalauksia. Näyttelytilaa on yli sata neliötä vanhasta navetasta restauroiduissa, moderneissa tiloissa
- ylhulogo.jpg

Ylläshuminassa lomatuulet puhaltavat leppoisasti luonnon omassa rauhassa. Samassa pihapiirissä on ollut hotelli jo yli 60 vuotta sitten. Kauniit tunturimaisemat muuttuvat neljän vuodenajan mukaan talvenvalkoisesta kesänvehmauteen. Vain hiljaisuus kantautuu korviin, kun tekee iltakävelyn tai aamulenkin. 

Koulutuskeskus Kuerkievari tarjoaa mieleenpainuvat puitteet niin yksittäiselle matkailijalle kuin  isommallekin ryhmälle koulutuksien, virkistyspäivien ja juhlien järjestämiseen.
Heti etuovelta pääset vaeltamaan Kuertunturin jylhiin maisemiin tai hiihtämään valkeille hangille.
- roimelanlogo4.jpg Roimelan loma-asunnot tarjoaa hyvätasoista majoitusta kuudessa eri puolella Äkäslompoloa sijaitsevassa loma-asunnossa. Vaihtoehdot huoneistohotelliasunnosta paritalon omaan rauhaan. Kysy lisää heikki.roimela@pp.inet.fi.
- liekki-u2k.jpg Liekki Taideateljee Äkäslompolon Lemmenlaaksontiellä on taiteilja Anne Laitisen koti, työtila ja ateljee, johon vieras on aina tervetullut. Liekissä sinua odottaa Lapin Värien hehkuva maailma ja paikallista kädentaitoa.
- riemul2.jpg
- yyrymini.jpg

Yhdistyksen tarkoituksena on kunnioittaa ja vaalia Ylläksen alueen ainutlaatuista luontoa ja tunturimaisemaa sekä toimia niin, että alueen omaleimaisuus säilyy. Lisäksi yhdistyksen tarkoituksena on olla yhteistyössä toimivien vaikuttajien kanssa ja pitää huolta mökinomistajien ja muiden lomailijoiden erityistarpeista.

- img_6731k.jpg Äkäslompolon "risteyksessä" sjaitseva Mailan Putiikki on lahjatavaroiden, tuliaisten ja lukuisten käyttöesineiden sekä asusteiden erikoisliike - lajissaan Ylläksen suurin. Luonnonmateriaaleista valmistetut tuotteet ovat laadukasta käsityötä. Asusteita löytyy joka lähtöön: collegeja, fleece-asuja, pipoja ym.
Lääkäriasema MediYlläs Oy Lääkäriasema MediYlläs tarjoaa ympärivuotisesti yksilöllistä, välittävää ja monipuolista lääkäri- ja terveydenhoitopalvelua. Toimipisteemme sijaitsevat Äkäslompolossa Äkäshotellin yhteydessä FeelGood-keskuksessa sekä Ylläsjärvellä tunturissa Taiga-keskuksessa. Ajanvaraukset ja tiedustelut 040 411 2262.

 


Sportia Ylläksestä varusteet liikuntaan ja vapaa-aikaan!

01.jpg
1989 - 2009, 20 VUOTTA PALVELUA JA ELÄMÄÄ TUNTUREIDEN KESKELLÄ KOLMESSA SUKUPOLVESSA


Lomaovi logo Ylläksen Kiinteistövälitys LKV tarjoaa palveluita  sinulle, joka etsit tai tarjoat  Yllästunturin kauniista maisemista loma-asumiseen soveltuvaa huoneistoa tai kiinteistöä.
- sportshop-02-rgb.jpg

Olemme täyden palvelun urheiluliike ja hieman enemmänkin. Saman katon alla sinua palvelee myymälä, vuokraamo ja huoltopiste. Sivuiltamme löydät uusimmat tarjoukset, viimeisimmät tuoteuutuudet sekä tuoreimmat kuulumiset Ylläksen lumisista maisemista.Verkkokauppa: www.äkäslompolosportshop.fi

 

 

 MUUTA:

Äkäslompolossa on oma alakoulu, jossa on kolme opettajaa. Koulu ei ole lakkautusuhan alaisena, vaan lapsiluku kasvaa koko ajan. Koululla on liikuntasali ja luistelukenttä. Kirjastoauto käy kylällä.

ÄKÄSLOMPOLON KOULU
Koulutie 2
95970 Äkäslompolo
akaslompolon.koulu@kolari.fi

Koulunjohtaja Tarja Tikkinen 040 352 4649

Kylällä on koulun vieressä päiväkoti, jonka laajennustyö valmistui 2010. Päiväkotiin tuli kaksi erillistä osastoa. Ryhmä, jossa hoitoa tarjotaan arkisin virka-aikana, ja toinen ryhmä vuorohoitoa tarvitseville. Hoitopaikkoja laajennuksen valmistuttua on yhteensä n. 40 lapselle. Laajennukseen tulee myös tilat esiopetusta varten.
Lisäksi kylällä on perhepäivähoitaja. Ohessa linkki Kolarin kunnan päivähoito-sivulle Päivähoito

Koulun läheisyydestä löytyy tenniskenttä. Ylläksen Rasti järjestää kilpailuita ja Ylläksen Nousu palloilua ja muuta urheilua. Kylällä on vireää kansalaisopiston toimintaa, metsästyseura Äkäs-Erä, avantouintia ja muuta harrastusmahdollisuutta. Tietysti huippuna Suomen parhaat ladut ja suurin laskettelukeskus Ylläksen rinteillä. Ylläs-Slalom ry järjestää toimintaa sekä lapsille että aikuisille. http://www.yllasslalom.fi

Kylällä on kaksi lääkäriasemaa, joissa vierailee myös useita erikoislääkäreitä. Palvelut ovat erinomaista luokkaa. Ambulanssi Äkkihopulla pääsee nopeasti tarvittavaan paikkaan. Äkäslompolon VPK tarjoaa turvaa ja pelastusta tarvittaessa.

Jounin kauppa on Suomen suurin K-market, jossa on myös runsaasti rauta- ja urheilukaupan tuotteita. Tiloissa toimivat myös apteekki, alko ja pankkiautomaatti. Samassa pihassa toimivassa kauppakeskuksessa on lukuisia liikkeitä. Pihalla on tankkauspiste.

Ravintoloita ja ruokapaikkoja on hiljaisimpana aikana 4+, mutta sesonkina yli 10. Tanssia on kahdessa ravintolassa ja vielä maankuulussa Riemuliiterissä. Taksiasema on kylän keskustassa ja lyhyiden matkojen vuoksi pirssejä ei yleensä tarvitse kauaa odottaa. Takseja Ylläksen palvelusivulta

Majoitus- ja mökkipalveluita on jokaisen makuun ja vuodepaikkoja tuhansia.

Luontokeskus Kellokas auttaa retkeilyn suunnittelussa. Urheilu- ja retkeilyvälineitä saa neljästä liikkeestä. Ohjelmapalveluyrityksiä ja vuokraamoita on useita. Konijänkän kotieläinpiha on suosittu käyntikohde. Ratsastusta voi harrastaa kahdella tallilla.

Liikunnan jälkeen voi käydä parturi-kampaamossa tai useilla hierojilla. Erilaisia konsertteja ja muuta ohjelmaa järjestetään iltaisin. Kylän keskellä olevassa kappelissa voi käydä hiljentymässä ja katsomassa sen kaunista muotoa taikka osallistumassa siellä järjestettäviin jumalanpalveluksiin tai ohjelmiin. 

Tuliaiset ja omat lahjat voi hankkia kymmenestä eri liikkeestä.